با شروع تابستان ، همه به دنبال نوشيدني براي رفع تشنگي خود هستند ، اما مي توان به جاي نوشيدني هاي مضر از نوشيدني هاي سرد سنتي استفاده كرد. به گزارش مجله آنلاين ، در فصل گرم سال گرما افزايش مي يابد كه ظرفيت هضم معده را كاهش مي دهد. بنابراين ، شما بايد از …
شربتهاي طب سنتي براي جلوگيري از گرمازدگي https://online-mag.ir/2021/06/شربتهاي-طب-سنتي-براي-جلوگيري-از-گرم/ مجله آنلاين Sun, 06 Jun 2021 01:19:17 0000 مجله جامعه https://online-mag.ir/2021/06/شربتهاي-طب-سنتي-براي-جلوگيري-از-گرم/ با شروع تابستان ، همه به دنبال نوشيدني براي رفع تشنگي خود هستند ، اما مي توان به جاي نوشيدني هاي مضر از نوشيدني هاي سرد سنتي استفاده كرد. به گزارش مجله آنلاين ، در فصل گرم سال گرما افزايش مي يابد كه ظرفيت هضم معده را كاهش مي دهد. بنابراين ، شما بايد از …
با شروع تابستان ، همه به دنبال نوشيدني براي رفع تشنگي خود هستند ، اما مي توان به جاي نوشيدني هاي مضر از نوشيدني هاي سرد سنتي استفاده كرد.
به گزارش مجله آنلاين ، در فصل گرم سال گرما افزايش مي يابد كه ظرفيت هضم معده را كاهش مي دهد. بنابراين ، شما بايد از غذاها و نوشيدني هاي سبك كه هضم آسان دارند استفاده كنيد.
طبق گفته گروه پزشكي ايراني وزارت بهداشت ، مراحل تهيه شربت براي استفاده در يك روز گرم به شرح زير است:
شربت مگي
ابتدا 1 كيلوگرم شكر و 4 قاشق غذاخوري آب را گرم كنيد تا كمي غليظ و غليظ شود ، سپس 1 كيلوگرم زرشك تميز را به اين شهد اضافه كنيد. بعد از كمي جوشيدن ، حرارت را كاملاً كم كنيد و در اين زمان اسانس مانند گلاب به آن اضافه كنيد. حالا بياييد آن را كاملاً خنك كنيم ، كتري را درون تابه بريزيم و بعد از مدتي برق را خاموش كرده ، صاف كرده و بگذاريم خنك شود. زرشك مقوي داغ معده است و تشنگي را برطرف مي كند ، اما مقادير زيادي از اين شربت براي افرادي كه سرد هستند و سيستم عصبي ضعيفي دارند مناسب نيست.
شربت عناب
ابتدا 800 گرم عناب خشك را به مدت 12 ساعت در آب خيس كنيد. سپس در 4 ليتر آب بجوشانيد و بپزيد. بعد مايع حاصل از خرد كردن عناب را صاف كرده ، شكر را اضافه كرده و كمي دوباره آن را بجوشانيد تا شربت عناب درست شود ، اگر مي خواهيد نصف ليوان بنوشيد ، آن را در يك ليوان آب سرد حل كرده و بنوشيد.
اين شربت در تصفيه و تصفيه خون بسيار مفيد است. همچنين اگر حجامت مي كنيد زيرا خلط زيادي داريد ، بايد اين شربت را 15 روز قبل از حجامت ميل كنيد. بلع عناب و در بعضي موارد شربت آن باعث تورم در افرادي مي شود كه معده سردي دارند و بيمار مي شوند. در اين حالت مي توان از مقدار كمي عسل استفاده كرد.
شربت دست تمر
كدو تنبل را پوست بگيريد ، آنرا رنده كنيد ، آب آن را بگيريد ، در معرض مقدار مناسبي آب قرار دهيد و بگذاريد يك شب بماند. سپس روي حرارت ملايم بپزيد تا گل مرواريد كاملاً پخته و له شود. بعد شربت حاصل را صاف كرده و به همان مقدار تمره و شكر به آن اضافه كنيد تا غليظ شود.
ميزان مصرف اين شربت 70 گرم در هر وعده است. اين شربت حالت تهوع ناشي از صفرا و پرزهاي شكمي را برطرف مي كند ، تشنگي را كاهش مي دهد و صفرا و مخاط سوخته را از بدن خارج مي كند.
آبجو طبي
طبق گفته وزارت بهداشت ايران ، 75 گرم جو پوست كنده سالم به آرامي با 10 ليوان آب پخته مي شود تا جو شكوفا شود و كاملاً پخته شود. اين به طور متوسط 40 تا 50 دقيقه طول مي كشد. سپس صاف كنيد تا خنك شود و در يك مكان تاريك و خنك خنك شود. تا 2 روز در يخچال قابل نگهداري است.
نوشيدن اين مايعات مي تواند از استرس گرما ، تشنگي و كم آبي جلوگيري كند. البته اگر معده سرماخوردگي يا مرطوب داريد ، بهتر است يك قاشق غذاخوري عسل را در هر ليوان حل كرده و بنوشيد. آبجو طبي نبايد در ژله غليظ شود. در غير اين صورت ، نتيجه معكوس خواهد داشت. اگر جو مناسب باشد ، رنگ آبجو قرمز روشن است.
شربت بريمو
شما به شكر ، 1/2 ليوان آب ليمو و 4 فنجان آب نياز داريد. اين شربت در پاييز در بازار توليد مي شود. در را تميز كرده و بشوييد و آن را رنده كنيد يا به 4 ورقه برش دهيد و كاملاً تخليه كنيد. شكر را با 4 ليوان آب مخلوط كنيد ، 2-3 دقيقه بجوشانيد ، سپس شربت را صاف كنيد. آب و شربت را با صافي مخلوط كنيد ، چندين بار بجوشانيد و روي اجاق بگذاريد تا شربت غليظ شود. سپس آب ليمو را اضافه كنيد ، 1-2 بار بجوشانيد ، چربي بزنيد ، در يك شيشه تميز ريخته و اجازه دهيد شربت خنك شود. اين شربت خنك ، شاداب كننده و تقويت كننده معده است.
انتهاي پيام